De Nieuwe Kerk Amsterdam

Publiciteitscampagne

Stacks Image 3816
Stacks Image 3839
Stacks Image 1189
Stacks Image 3385
Stacks Image 5919
Stacks Image 19473
Bill Viola
Meesterwerk 2015
In de serie Meesterwerk toont De Nieuwe Kerk dit jaar videowerk van de Amerikaanse kunstenaar Bill Viola, Fire Woman en Tristan’s Ascension (The Sound of a Mountain Under a Waterfall). Viola geldt internationaal als een van de belangrijkste kunstenaars van deze tijd.

Viola maakte beide videowerken in 2005, bij een uitvoering van Richard Wagners opera Tristan und Isolde. Het tragische liefdesverhaal van Tristan en Isolde gaat terug op een middeleeuwse legende, waarin twee mensen die voor elkaar bestemd zijn elkaar niet krijgen. De twee uitgekozen scènes verbeelden hun vreselijke lot.

De video's worden na elkaar op een hoog scherm in de kerk geprojecteerd in een donkere, verstilde ruimte. De omhoog razende vlammenzee van Fire Woman en het overdonderende geweld van omhoog stortend water, gevolgd door een totale rust in Tristan’s Ascension staan garant voor een indrukwekkende ervaring. Verteerd door brandende passie, verloren in een zee van tranen. De werken van Viola staan bol van symboliek en komen perfect tot hun recht in de Nieuwe Kerk.
soort project publiciteitscampagne
betreft o.a. flyer, banieren, borden, affiches
werkzaamheden ontwerp, realisatie

in opdracht van De Nieuwe Kerk Amsterdam
gastconservator Gijs van Tuijl
productie Vertical Vision, Riwi Collotype, Zalsman, Muller

informatiewww.nieuwekerk.nl
beukers scholma
Stacks Image 3929
nieuwe gracht 40, 2011 ng haarlem
beukers scholma
nieuwe gracht 40, 2011 ng haarlem