De Nieuwe Kerk Amsterdam

Publiciteitscampagne | Tentoonstellingswand

Stacks Image 3816
Stacks Image 3839
Stacks Image 1189
Stacks Image 3385
Stacks Image 5919
Stacks Image 16529
Jan Fabre
Kerkmeester 2012
Met Jan Fabre als Kerkmeester heeft De Nieuwe Kerk een grensoverschrijdend kunstenaar in huis gehaald. Het ontwerp van Beukers Scholma breekt dan ook vol bravoure uit de kaders.
Allereerst is er de foto die Morad Bouchakour voor de gelegenheid heeft gemaakt. De fotograaf portretteert Fabre op een hoogwerker in het monumentale interieur. De kerkmeester oogt klein in dit grootse decor, maar in combinatie met de typografie is er geen ontkomen aan: dit is Jan Fabre, dwars en eigengereid. Die trekt zich niets aan van een vaststaand kader. De letters liggen als het ware om de foto heen en versterken daarmee de dieptewerking. Marga: ‘Zijn korte naam leent zich bij uitstek voor grote letters.’ De advertentie voor het ballet dat Fabre liet opvoeren, is dankzij de opvallende typografie in een oogopslag herkenbaar als onderdeel van het Kerkmeester evenement.
De wand met informatie bij het begin van de tentoonstelling geeft extra body aan de expositie. Hij is zodanig gemaakt dat hij vaker kan worden ingezet. Een nieuw vormelement voor De Nieuwe Kerk bedacht door Beukers Scholma, geboren uit beperking. Waar de combinatie duurzaam en crisis al niet toe kan leiden.

Marjo Janssen
soort project publiciteitscampagne, tentoonstellings­wand
betreft o.a. affiche, folder, uitnodiging, banieren, tentoonstellingswand, advertentie
werkzaamheden ontwerp, realisatie

in opdracht van De Nieuwe Kerk Amsterdam
fotografie portret Jan Fabre Morad Bouchakour
druk AD Mercurius, GrafiPlaza
banieren Vertical Vision
wand Van Straaten
beukers scholma
Stacks Image 3929
nieuwe gracht 40, 2011 ng haarlem
beukers scholma
nieuwe gracht 40, 2011 ng haarlem