Stacks Image 962
Stacks Image 854
Stacks Image 857
Stacks Image 939
Stacks Image 847
Stacks Image 850
Stacks Image 943
Marilyn Monroe zou in 2016 negentig jaar zijn geworden. Aanleiding voor De Nieuwe Kerk Amsterdam om een tentoonstelling over haar samen te stellen. Een verjaardagstentoonstelling. De foto voor het campagnebeeld komt uit de beroemde fotoserie die Alfred Eisenstaedt van haar maakte toen zij 26 jaar was. Zelfverzekerd en krachtig kijkt ze recht in de lens. Dit is de icoon die zelfs nu, ruim 50 jaar na haar overlijden nog steeds over de hele wereld bekendheid geniet.

Het magazine geeft een beeld van haar leven: de succesvolle, glamorous buitenkant, de vaak eenzame binnenkant vol tegenslagen en haar geestige, creatieve en progressieve persoonlijkheid. Vastbesloten om carrière te maken op haar manier, bereikte ze het aanzien dat velen, ook nu nog, tot de verbeelding spreekt. Haar uitspraak ‘I don’t mind living in a man’s world, as long as I can be a woman in it’ zegt veel over wie ze was en wie ze wilde zijn. Over haar tijd en de wereld waarin ze leefde.

Naast foto's van Marilyn en objecten uit de collectie van Ted Stampfer ook interviews van Hadassah de Boer met o.a. Connie Palmen, Neelie Kroes en Hedy d‘Ancona, alsook advertenties uit de jaren 50 begeleid door prikkelende columns van Paul Mertz.
soort project publiciteitscampagne
betreft affiches, banieren, flyers, uitnodigingen, advertenties
werkzaamheden ontwerp, realisatie, beeldredactie, productie
in opdracht van De Nieuwe Kerk Amsterdam
lithografie Marc Gijzen
productie Zalsman, Vertical Vision, Riwi Collotype, Rijnja

soort project magazine
in opdracht van De Nieuwe Kerk Amsterdam
tekst Ted Stampfer, E. von Walchenberg, Hadassah de Boer, Paul Mertz
tekst- en eindredactie Birgit Boelens, Arnoud Bijl, Paul Mosterd
beeldredactie Marinka de Boer, Beukers Scholma
fotografie campagnebeeld Marilyn Monroe (26 jaar), Hollywood, 1953. Foto Alfred Eisenstaedt/The LIFE Picture Collection/Getty Images
lithografie Marc Gijzen
productie Zalsman
verspreiding in de boekhandel WBOOKS

magazine bestellenwbooks.com
ISBN978-90-78653-62-2