Stacks Image 362
Stacks Image 815
Stacks Image 812
Stacks Image 783
Stacks Image 819
Stacks Image 753
Stacks Image 756
Stacks Image 805
Stacks Image 830
Dit boek is geen gewoon kookboek. 45 chef-koks, zowel nationaal als internationaal, kregen een topstuk toegewezen uit de collectie van Keramiekmuseum Princessehof en lieten zich inspireren voor een gerecht. Gedurfd was het wel, want veel van de serviesstukken in dit boek zijn kwetsbare topstukken. Een delicate opdracht om dat veilig te doen. Met behulp van folies, het vermijden van zuren en kruiden als kurkumma en het gebruik van Photoshop zijn de topstukken geen seconde in gevaar geweest.

Het boek is een idee van Karin Gaillard die dit als laatste project als conservator van het Keramiekmuseum Princessehof wist te realiseren. Elk van de 45 topstukken in het boek heeft een historische beschrijving over herkomst en gebruik, een recept en een biografie van de chef-kok. Deze teksten zijn gedrukt op dun doorschijnend papier, waarmee het delicate van het onderwerp wordt onderstreept. Tussen de tekstpagina’s is steeds een beeldkatern gevoegd op glanzend papier met prachtige fotografie van Erik en Petra Hesmerg, zowel van de objecten sec als met de heerlijke gerechten gekookt door Jean Beddington.
soort project boek
omvang 416 pagina's
formaat 225 x 300 mm
edities Nederlands en Engels
werkzaamheden concept, ontwerp, realisatie, productie

in opdracht vanKeramiekmuseum Princessehof
idee Karin Gaillard en Teuntje Klinkenberg
auteurs
 Eline van den Berg, Karin Gaillard en Teuntje Klinkenberg
eindredactie
 Karin Gaillard
handling meuseumobjecten Hanna Hakvoort
bereiding gerechten Jean Beddington
vertaling Cyril Dicbois, Kim Maclean, POMS
fotografie
 Erik en Petra Hesmerg

chef-koks Fábio Alvez, Jean Beddington, Meltem Beker en Deniz Ahmet Köse, Dennis van den Beld, Arjan Bisschop, Amir Masoud Boroun, Sven Chartier, Tso Min Cheng, Jeroen en Lars van Dongen, Bas van Dorland, Peppe Guida, Xiao Han Ji, Gwan Liat Ho, Cees Holtkamp, Nao Ishizaka, Giel Kaagma, Ryoji Kojima, Ola Lanko, Vanja van der Leeden, Mari Maris, Fadi en Fatimeh Masri, Maroeska Metz, Mutsuo Okabayashi, Alan Oostrom, Yotam Ottolenghi, Sunghye Park, Jamie Penaloza, Jaymz Pool, Titti Qvarnström, Adriaan van Raab van Canstein, Tim Raue, Claudia Roden, Begoña Rodrigo, Dick Soek, Rosarin Sriprathum, Wim Teeuw, Danny en Mike Tsang, Erkan Türkman, Suvannee Vangsiripaisal, Edwin Vinke, Nickey Vlierhuis en Pieter van de Pavoordt, Regula Ysewijn

lithografie
 Marc Gijzen
druk Wilco Art Books

boek bestellenwww.princessehof.nl
ISBN nederlands 978-90-5615-960-3
ISBN engels 978-90-5615-9885-79