Stacks Image 1010
Stacks Image 992
Stacks Image 996
Stacks Image 999
Stacks Image 1031
Stacks Image 1034
Stacks Image 1050
Stacks Image 1053
Stacks Image 1062
Het gebruik van tags is actueel. Logisch, want het biedt veel extra mogelijk­heden, zoals het doorgeven van aanvullende informatie en het doorlinken naar websites, filmpjes of audiofragmenten. Simpel via je smartphone. Voor Check in / Check uit worden tags op een vernieuwende manier gebruikt. De op zich saaie codes, bestaande uit zwarte en witte punten, zijn de basis van elke illustratie in het boek. Door met en om deze punten te tekenen zijn nieuwe en aantrekkelijke beelden ontstaan. Check in / Check uit is een boek dat via deze tag-illustraties altijd up-to-date blijft.

Voor het symposium van Check in / Check uit is een tentoonstelling samengesteld met de grafische illustraties van QR-Codes die Beukers Scholma voor het boek maakte. Uitvergroot een feest om naar te kijken.

Justine Brunsmann voor Ooglijm, Een nieuwe beeldtaal:
‘Het bijzondere is dat Beukers Scholma de 64 tags voor het boek niet vormgegeven hebben als de geijkte zwart-witte blokjes, de zogenaamde QR-Codes. In plaats daarvan hebben ze een ander soort tag (Microsoft Tag) gebruikt die meer ruimte overlaat voor eigen vormgeving. Zo zijn ze erin geslaagd om van de tags prachtige grafische illustraties te maken die een aanwinst zijn voor het boek. Nog steeds zijn de zwarte en witte vlakjes als stippen te herkennen, want deze vlakjes (die staan voor nullen en enen en zo een cijfer vormen dat correspondeert met een website) heeft je mobieltje nodig om te kunnen lezen. Maar de ontwerpers hebben ze onderdeel gemaakt van de totale illustratie en hebben zo 64 grafische beelden gecreëerd die perfect passen bij de inhoud van het boek.’
soort project tentoonstelling en boek bij symposium
omvang boek 160 pagina's
edities boek Nederlands en Engels
werkzaamheden ontwerp, realisatie, illustraties, bijdrage beeldredactie

in opdracht van nai010 uitgevers
voor Rathenau Instituut
druk boek Die Keure

boek bestellenwww.naibooksellers.nl
ISBN 978-90-5662-808-6