Stacks Image 906
Stacks Image 966
Stacks Image 932
Stacks Image 937
Stacks Image 959
Stacks Image 962
Het volledig werk van Andries Copier, de Nederlandse meester van het glas, samengebracht in een oeuvrecatalogus. Paginavullende foto’s lopen als een film over het omslag, ze lokken de lezer het monumentale boek binnen. Op de binnenkant van het omslag en het schutblad lopen ze door, hun heldere rood, geel, blauw en paars een verleidelijk voorproefje van wat gaat komen.
De biografie van Copier gaat vooraf aan de bestandscatalogus met het volledige oeuvre. Beide bevatten een weelde aan beeldmateriaal. Uit alle mogelijke archieven komen schetsen, familie- en fabrieksfoto’s, advertentie- en ontwerptekeningen. ‘We hebben de diversiteit omarmt’ zegt Marga, ‘daarmee kun je de diepgang en veelzijdigheid van zijn werk laten zien.’
In de catalogus zijn de Serica en Unica, verpakkingsglas, vrij werk, zelfs uitstapjes naar andere materialen, zoals zilver, porselein en kunststof, overzichtelijk en goed vindbaar voor de verzamelaar ondergebracht.
De drie perioden in de biografie krijgen elk een bekroning in de vorm van een oogstrelend fotokatern. Paginagroot afgedrukt op glanspapier zijn deze foto’s niets minder dan een lyrische ode aan de meester. ‘Met dank aan fotografenduo Petra en Erik Hesmerg!’, aldus Haico en Marga in koor.
‘Maar de kers op de taart’ zegt Haico, ‘is dit.’ Hij legt de Engelstalige uitgave tegen de Nederlandse, en zie: de twee helften van de rode vaas maken een hele. Hij grinnikt: ‘En bij de achterkant werkt het ook.’ Het complete werk compleet.
soort project bestandscatalogus
omvang 520 pagina’s
edities Nederlands en Engels
werkzaamheden ontwerp, realisatie

in opdracht van nai010 uitgevers
voor Nationaal Glasmuseum Leerdam
auteurs Laurens Geurtz, Job Meihuizen, Joan Temminck
fotografie Erik en Petra Hesmerg
druk Die Keure

ISBN Nederlands 978-90-5662-832-1
ISBN Engels 978-90-5662-833-8

boek bestellen Nederlands paperbackwww.nai010.com
ISBN 978-94-6208-200-7

bovenstaande fotografie Maarten Pieterse
projectbeschrijving Marjo Janssen