Nationaal Glasmuseum Leerdam

Identiteit | Huisstijl

Stacks Image 3816
Stacks Image 3839
Stacks Image 1189
Stacks Image 7742
Stacks Image 23216
Stacks Image 23208
Stacks Image 22528
Stacks Image 22531
Stacks Image 22462
glasmuseum_leerdam_huisstijl_identiteit_14
glasmuseum_leerdam_huisstijl_identiteit_12
Nationaal Glasmuseum Leerdam
museum en blazerij
Het Nationaal Glasmuseum Leerdam is toonaangevend op het gebied van toegepast glas en glaskunst. Naast hun uitgebreide collectie bestaat er voor kunstenaars en ontwerpers de mogelijkheid om te experimenteren met glas. Daarmee speelt het Nationaal Glasmuseum Leerdam een centrale rol in de ontwikkeling van ontwerpers en kunstenaars.

Het Nationaal Glasmuseum Leerdam is op twee locaties te bezoeken met ieder een eigen beleving: een museum naar een ontwerp van Bureau SLA, bestaand uit twee voormalige villa's die op spectaculaire wijze zijn verbonden door loopbruggen en een blazerij gevestigd in een voormalige houtloods. De blazerij bevindt zich in het centrum van Leerdam. Het museum ligt net buiten het centrum op ongeveer een kilometer afstand van de blazerij.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe identiteit is als vertrekpunt genomen om deze twee locaties optimaal zichtbaar te maken omdat dit zeker niet voor alle bezoekers duidelijk was. De oplossing bestaat uit een tweetal logo's (museum en blazerij) die visueel gelijk zijn, maar in kleur en tekst onderscheidend. De koepelorganisatie kreeg een derde logo, in zwart-wit. In alle uitingen wordt zowel het museum als de blazerij naar voren gebracht en worden mensen gestimuleerd beide te bezoeken. Zo zijn de jaarbrochures van twee kanten leesbaar met ieder hun eigen omslag. Eenzelfde idee wordt toegepast voor uitnodigingen.
soort project identiteit, huisstijl
betreft beeldmerk / logo, correspondentiereeks, stickers, t-shirts, belettering / borden, vlaggen, uitnodigingen, brochures, ansichtkaarten
werkzaamheden ontwerp, realisatie, productie, implementatie

in opdracht van Nationaal Glasmuseum Leerdam
druk Drukkerij Tuijtel
beukers scholma
Stacks Image 3929
nieuwe gracht 40, 2011 ng haarlem
beukers scholma
nieuwe gracht 40, 2011 ng haarlem