Stacks Image 958
Stacks Image 932
Stacks Image 935
Stacks Image 962
Stacks Image 954
Stacks Image 943
Stacks Image 946
Stacks Image 950
Stacks Image 914
Stacks Image 861
Op 11 mei 2020 geeft PostNL het postzegelvel Voor elk moment uit, de opvolger van de Gelegenheidspostzegels uit 2017. De 6 nieuwe postzegels zijn geschikt voor kaartjes of brieven om bijvoorbeeld een felicitatie te versturen, een hart onder de riem te steken, waardering te tonen, excuses aan te bieden, genegenheid te tonen en humor te delen.

PostNL vroeg Beukers Scholma nieuwe Gelegenheidspostzegels te ontwerpen met een positieve uitstraling, geschikt voor een breed publiek. In de briefing werd een sterke voorkeur voor een typografische benadering uitgesproken, maar het mocht tegelijkertijd niet te letterlijk worden opgevat om de gebruiksmogelijkheden niet te beperken. Getypografeerde tekst is natuurlijk wel letterlijk.

Omdat de zegels over emoties gaan die mensen met elkaar delen is de tekst vervangen door speciaal hiervoor ontworpen emoticons. Emoticons zijn in de huidige digitale wereld niet weg te denken. Een mooie manier om zonder tekst te communiceren.

De illustraties van 6 gezichten staan zo groot mogelijk op de postzegels tegen een witte achtergrond. Met de heldere aanpak spatten de emoties van de postzegels af. Tegelijkertijd zijn ze voor meerdere interpretaties vatbaar. Dat is de reden dat de beschrijving van de emotie niet op postzegel zelf staat, maar op de ‘tab’, de velrand. Het perforatiepatroon is zo aangepast dat elke postzegel zijn eigen tab heeft. Je kun dus kiezen of je de zegels met of zonder tab plakt.
soort project postzegelserie, 6 soorten, 1 thema-velletje
uitgave 11 mei 2020
waarde Nederland 1 (tot 20 gram met bestemming binnen Nederland)
zegelformaat  36 x 25 mm
oplage 108.000 velletjes
werkzaamheden samenstelling, redactie, ontwerp, illustratie, realisatie

in opdracht van PostNL
druk Koninklijke Joh. Enschedé BV, Haarlem

postzegels bestellenpostnl.nl
artikelnummer 400672
Meer informatie collectclub.postnl.nl, interview met de ontwerpers door Onno Jager