Stacks Image 362
Stacks Image 814
Stacks Image 756
Stacks Image 812
Stacks Image 816
Architect Joop van Stigt (1934–2011) heeft een onconventioneel en oorspronkelijk oeuvre nagelaten. In deze monografie staat zijn werk als architect en structuralist centraal. Hij ontwikkelde een driedimensionaal modulair bouwsysteem van vierkante structuren, waarmee hij in zijn vroege oeuvre telkens weer nieuwe configuraties en schikkingen van ruimtes creëerde.

Dit boek is het resultaat van een leuke en nauwe samenwerking met de familie Van Stigt en SteenhuisMeurs, de samenstellers en schrijvers van het boek. Beukers Scholma heeft het structuralistisch principe vertaald naar een bladspiegel met een vierkant waarbinnen beeld of tekst kan worden geplaatst. De resterende ruimte op de pagina wordt benut voor bijschriften. Doordat het vierkant in kleinere vierkanten kan worden verdeeld en er ook vierkanten worden vrijgelaten ontstaat een ritmisch spel door het boek heen. Dit wordt versterkt doordat de grootte van de bijschriften wordt bepaald door de grootte van het beeld. Het boek met voornamelijk zwart/wit beeldmateriaal is gevat in een knal paarse band en knal paarse schutbladen. Dé kleur van Joop van Stigt.

Op monografie-gebied een van de belangrijkere boeken van 2014 – top 10 architectuurboeken de Architect door Sander Woertman
soort project boek, monografie
omvang 140 pagina's
oplage 1.000
werkzaamheden ontwerp, bijdrage beeldredactie, realisatie, productie

in opdracht van SteenhuisMeurs en familie Van Stigt
auteur Marinke Steenhuis
druk Zwaan Lenoir

ISBN 9789090284149