SteenhuisMeurs

Website

Stacks Image 3816
Stacks Image 3839
steenhuismeurs_website_beukers_scholma_01GRS

Stacks Image 32597
Stacks Image 32626
SteenhuisMeurs
Website
SteenhuisMeurs voorziet actuele ruimtelijke opgaven van een cultuurhistorisch fundament. Zij werken aan de toekomst van gebouwen, stedelijke gebieden en cultuurlandschappen vanuit de wetenschap dat deze plekken een geheugen hebben. Zij duiden de context en definiëren het laadvermogen voor veranderingen. In opdracht van overheden, vastgoedbedrijven en ontwerpbureaus voor wie ruimtelijke kwaliteit en cultuurhistorische waarden onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Ruim tien jaar geleden ontwikkelde Beukers Scholma de huisstijl met ook de website voor SteenhuisMeurs. In die identiteit is schaal het uitgangspunt: inzoomen en uitzoomen. In het werkveld van het bureau is dat letterlijk van het architectonische detail tot aan stedenbouwkundige en landschappelijke structuren. Tevens geeft het ook hun werkwijze aan: onderzoek op detail in archieven en visie op de grote verbanden.

De huisstijl is nog steeds actueel door zijn frisse uitstraling en de gelaagdheid zorgt ervoor dat er gevarieerd mee kan worden gewerkt. De website was wel aan revisie toe. Niet alleen omdat technieken in deze omgeving snel veranderen, maar ook omdat de positionering van het bureau om een andere benadering vroeg. Het bureau heeft in de tijd zijn plek verworven. Waar eerst de website volledig probeerde te zijn is hij nu vooral inspirerend. Heldere thema's die de doelgroepen aanspreken, korte introducerende algemene teksten en beknopte casussen. De thema's zijn voorzien van krachtige beelden. Fotograaf Kees Hummel heeft speciaal hiervoor prachtige portretten gemaakt.
soort project website
werkzaamheden ontwerp, bijdrage beeldredactie, realisatie, productie

in opdracht van SteenhuisMeurs
techniek websiteGosys
fotografieKees Hummel

bezoekwww.steenhuismeurs.nl
beukers scholma
Stacks Image 3929
nieuwe gracht 40, 2011 ng haarlem
beukers scholma
nieuwe gracht 40, 2011 ng haarlem