Stacks Image 885
Stacks Image 934
Stacks Image 914
SteenhuisMeurs voorziet actuele ruimtelijke opgaven van een cultuurhistorisch fundament. Zij werken aan de toekomst van gebouwen, stedelijke gebieden en cultuurlandschappen vanuit de wetenschap dat deze plekken een geheugen hebben. Zij duiden de context en definiëren het laadvermogen voor veranderingen. In opdracht van overheden, vastgoedbedrijven en ontwerpbureaus voor wie ruimtelijke kwaliteit en cultuurhistorische waarden onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Ruim tien jaar geleden ontwikkelde Beukers Scholma de huisstijl en website voor SteenhuisMeurs. In die identiteit is schaal het uitgangspunt: inzoomen en uitzoomen. In het werkveld van het bureau is dat letterlijk van het architectonische detail tot aan stedenbouwkundige en landschappelijke structuren. Tevens geeft het ook hun werkwijze aan: onderzoek op detail in archieven en visie op de grote verbanden.

De huisstijl is nog steeds actueel door zijn frisse uitstraling en de gelaagdheid zorgt ervoor dat er gevarieerd mee kan worden gewerkt. De website was wel aan revisie toe. Niet alleen omdat technieken in deze omgeving snel veranderen, maar ook omdat de positionering van het bureau om een andere benadering vroeg. Het bureau heeft in de tijd zijn plek verworven. Waar eerst de website volledig probeerde te zijn is hij nu vooral inspirerend. Heldere thema's die de doelgroepen aanspreken, korte introducerende algemene teksten en beknopte casussen. De thema's zijn voorzien van krachtige beelden. Fotograaf Kees Hummel heeft speciaal hiervoor prachtige portretten gemaakt.

Zie ook de huisstijl van SteenhuisMeurs.
soort project website
werkzaamheden ontwerp, bijdrage beeldredactie, realisatie, productie

in opdracht van SteenhuisMeurs
techniek website Gosys
fotografie Kees Hummel

bezoekwww.steenhuismeurs.nl