Stacks Image 362
Stacks Image 889
Stacks Image 892
Stacks Image 854
Stacks Image 857
Stacks Image 801
Stacks Image 912
‘Zij neemt ons mee de trap op’, schrijft Marcel Feil in zijn voorwoord bij het boek, ‘naar het kleine appartement waar het gezin woont, waar de vrouwen zich ontspannen, eten klaarmaken, hangend op de bank televisie kijken, kletsen, lachen.’
De wereld achter de voordeur inspireerde Beukers Scholma tot het ingenieuze (Amerikaanse) stofomslag. Door het omgekeerd te vouwen is het alsof we door de halfgesloten gordijnen naar binnen kijken. Slechts een glimp is ons gegund van het totale beeld, dat deels schuilgaat onder titel en flaptekst. Daarmee is de toon gezet voor de wisselwerking van woord en beeld in het binnen­werk. Full colour foto’s paginagroot afgedrukt, maken de kijker deelgenoot van het dagelijks leven van de Turkse familie K. Spreads in glans laten de foto’s tot hun recht komen. De dagboek­aan­tekeningen van Anne Marie Trovato zijn daaren­tegen uitgevoerd in mat. Dat leest prettig. Omdat de meeste foto’s liggend zijn, hebben we gekozen voor een dwars georiënteerd boek, zegt Marga.
‘Eén man, twee vrouwen en drie kinderen’ is een intiem document over het leven van ‘de ander’ in ons midden. De langlopende fotodocumentaire die Anne Marie Trovato tussen 1995 en 2009 heeft gemaakt, getuigt van inzet, betrokken­heid en vakmanschap. Van vriendschap en vertrouwen. En Beukers Scholma heeft met liefde deze publicatie verzorgd.
soort project fotoboek
omvang 96 pagina’s
oplage 650
werkzaamheden ontwerp, realisatie, bijdrage redactie, productie

in opdracht van Anne Marie Trovato
druk Zwaan Lenoir

boek bestellenwww.annemarietrovato.nl
ISBN 9789081955805

projectbeschrijving Marjo Janssen