Stacks Image 378
Stacks Image 382
Stacks Image 375
Stacks Image 403
Utagawa Kunisada (1786–1865), ook bekend als Toyokuni III, was de meest productieve en succesvolste Japanse kunstenaar van de eerste helft van de 19de eeuw. Kunisada’s reputatie oversteeg die van zijn beroemde tijdgenoten Hokusai, Hiroshige en Kuniyoshi. In zijn lange carrière van 55 jaar heeft hij zich ontwikkeld als veelzijdig kunstenaar en was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van zo'n 25.000 prenten. De meeste van de ruim 150 prenten en schilderingen zijn voor het eerst in Leiden te zien.

Het Japanmuseum eert de prentkunstmeester 230 jaar na zijn geboorte met deze overzichtstentoonstelling. Topstukken uit museale- en privécollecties uit de hele wereld zijn in bruikleen gegeven voor deze overzichtstentoonstelling, waarin vrouwen en acteurs centraal staan. Zo ook de zeer bijzondere vroege prenten van uitzonderlijke kwaliteit van courtisanes en geisha die door Philipp Franz von Siebold tussen 1823-1828 in Japan zijn aangeschaft.
soort project publiciteitscampagnes
betreft affiche, folder, uitnodiging, animatie voor social media, advertenties, ansichtkaarten, tentoonstellingswanden, tentoonstellingsbelettering, tekstbordjes
werkzaamheden ontwerp, realisatie, productie

in opdracht van Japanmuseum SieboldHuis Leiden
samenstelling en redactie Dick N.W. Raatgever, Teatske Kramer en Kris Schiermeier
productie Veenman+, DTP America, Vertical Vison

informatiewww.sieboldhuis.org