Stacks Image 947
Stacks Image 1024
Stacks Image 1032
Stacks Image 1011
Stacks Image 986
Stacks Image 990
Stacks Image 1017
Stacks Image 1020
Wabi-sabi is een gevoel dat moeilijk uit te leggen valt. Er is geen definitie van te vinden. Het is het esthetische gevoel dat je kunt ervaren wanneer iets mooi is, juist doordat het onvoltooid, imperfect of alleen maar eenvoudig is. De term is samengevloeid uit wabi, de melancholische schoonheid van het verlangen, en sabi, het patina van de ouderdom. In combinatie omschrijven ze de weemoed die zich bij het ervaren van dit soort schoonheid voordoet.
De tentoonstelling en publicatie zijn een uitnodiging om elementen van deze Japanse esthetiek te ontdekken in het werk van gerenommeerde nationale en internationale fotografen en keramisten.

Voor de catalogus hebben wij het wabi-sabi-gevoel gecreëerd met twee papiersoorten, een eenvoudige lay-out, de bindwijze en met een ruw gevreesde afsnee.
soort project fotoboek
omvang 152 pagina‘s
formaat 230 x 290 mm
editie Nederlands / Engels
werkzaamheden concept, ontwerp, redactie, realisatie

in opdracht van Japanmuseum SieboldHuis Leiden
auteur Annemarie Zethof
redactie Hanneke Groenendijk, Elizabeth van der Wind-Hamill
vertalingen Vertaalbureau de Blaauw, Dick Raatgever, Kunimori Yumiko

fotografen Kajioka Miho, Kawauchi Rinko, Kobayashi Nobuyuki, Horie Mika, Casper Faassen, Margaret Lansink, Yamamoto Masao, Paul Cupido, Ninomiya Naohiro, Takasugi Norio, Albarrán Cabrera, Ogino Naoyuki, Werner Bischof, Itō Keiichi
keramisten Tsukamoto Showzi, Ohira Shingo, Sano Naoko

druk
 Drukkerij Mostert
bindwerk Boekbinderij Patist

informatiewww.sieboldhuis.org
ISBN 978-90-827-111-8-9