Stacks Image 947
Stacks Image 1009
Stacks Image 972
Stacks Image 1046
Stacks Image 1039
Stacks Image 1042
Stacks Image 990
In de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam is een onwaarschijnlijke vernieuwingsoperatie uitgevoerd. Tussen 2000 en 2021 zijn meer dan 25.000 woningen nieuwgebouwd, gerenoveerd of getransformeerd. Dat is vergelijkbaar met wat in dezelfde periode in Leidsche Rijn in Utrecht gebouwd is – de grootste VINEX-locatie van Nederland. Nieuwe scholen, broedplaatsen, hotels, winkels en horeca maakten de Tuinsteden bovendien tot een completere, gemengde stad. Dat zie je ook in de superdiverse bevolking naar culturele achtergrond, inkomen en opleiding.

SuperWest documenteert 297 bouwprojecten, met een accent op 22 prijswinnaars. In een aantal essays wordt gereflecteerd op het resultaat. Al met al is het boek van top tot teen gevuld met tekst en beeld: ‘wonderwel overzichtelijk gemaakt door Beukers Scholma’, aldus de uitgever.

De titel voor het boek SuperWest is bedacht door Beukers Scholma en later ook doorgevoerd voor de tentoonstelling en manifestatie.


‘Het schitterend vormgegeven boek toont alle projecten die in de afgelopen twintig jaar in de Westelijke tuinsteden van Amsterdam werden uitgevoerd en biedt daarmee een geweldig overzicht’ – Zef Hemel in Free State of Amsterdam
soort project boek
omvang 288 pagina’s
formaat 170 x 220 mm
editie Nederlands
werkzaamheden ontwerp, realisatie, productie

in opdracht van Uitgeverij Thoth
voor Van Eesteren Museum, Amsterdam
auteurs Hein Coumou, Maurits de Hoog, Ivan Nio, Flora Nycolaas, Anouk de Wit
redactie Maurits de Hoog en Anouk de Wit
fotografie Luuk Kramer

druk en bindwerk Drukkerij Wilco

boek bestellenwww.thoth.nl

ISBN 978-90-6868-849-8