Stacks Image 906
Stacks Image 932
Stacks Image 937
Stacks Image 959
Stacks Image 962
Stacks Image 952
Stacks Image 955
Stacks Image 945
Stacks Image 948
De pijlen in UV lak maken een reliëf op het omslag. Ze voegen een extra laag toe aan de fotografie waarmee ze de historische basis van het nieuwe gebruik symboliseren. Bovendien wijzen ze twee kanten op in een stijlvolle variatie op het bekende recyclesymbool. En, niet onbelangrijk, ze vangen het licht!
In het binnenwerk keren de pijlen terug als lijnmotief. Eerst uitvergroot op de inleidende pagina’s, later verfijnd als ondergrond voor een diapositieve uitsparing van Nederland, waarin de locaties zijn aangegeven. Hier zie je in één oogopslag waar de herbestemmingsprojecten zich bevinden. En het motief wordt subtiel voortgezet als ‘tabjes’ bij de verschillende projecten.
Het beeld staat centraal in deze publicatie, samengesteld en geschreven door SteenhuisMeurs, een adviesbureau op het gebied van cultuurhistorie. Toch eist de tekst zijn plaats op naast de paginavullende fotografie. De redactionele stukken ogen krachtig en tegelijkertijd toegankelijk. ‘Dat is mede dankzij de letter’, zegt Scholma. Beukers stemt in: ‘De Xenu. Eigenwijze letter, past bij dit project.’
soort project boek
omvang 144 pagina's
werkzaamheden ontwerp, realisatie, bijdrage beeldredactie

in opdracht van nai010 uitgevers
samenstelling en redactie Marinke Steenhuis en Paul Meurs
druk Die Keure

boek bestellenwww.nai010.com
ISBN 978-90-5662-829-1

Engelse editie  Reuse, Redevelop and Design. How the Dutch Deal With Heritage
boek bestellenwww.nai010.com
ISBN 978-94-6208-358-5

projectbeschrijving Marjo Janssen