Stacks Image 911
Stacks Image 953
Stacks Image 814
Stacks Image 756
Stacks Image 936
Stacks Image 960
Stacks Image 957
Stacks Image 947
Stacks Image 843
Stacks Image 943
Stacks Image 940
Stacks Image 964
Stacks Image 978
Stacks Image 975
Gebouwen van beton: de een vindt het sculpturaal en imposant, de ander lomp en intimiderend. Volgens de auteurs van BRUUT gaat er niets boven het brutalisme. Dit boek is dan ook een ode aan misschien wel de meest verguisde bouwstijl. BRUUT, breekt een lans voor het architectonisch erfgoed, zodat de waardering groeit en de dreiging van sloop vermindert. Daarvoor is alles uit de kast gehaald: eerlijke beschrijvingen, prachtige foto’s, en een afwerking geheel in stijl. De ruw gevreesde afsnee is volgens Martjan Kuit een goede mogelijkheid om het aaien van beton te oefenen (Kijken is leuk, maar voelen is beter! – instructiefilm). Grote paginacijfers op de afsnee fungeren als taps voor de vijf regio-hoofdstukken. Ze werken als knoesten van een houten bekisting, vastgelegd in het beton.

De samenstellers van het boek opereren onder de naam Team BRUUT. Het zijn Arjan den Boer, Martijn Haan, Teun Meurs, Martjan Kuit en Bart van Hoek.
soort project boek
omvang 320 pagina’s
formaat 245 x 290 mm
editie nederlands
werkzaamheden concept, ontwerp, realisatie

in opdracht van Team BRUUT en WBOOKS
auteurs Arjan den Boer, Martijn Haan, Martjan Kuit, Teun Meurs
fotografie
 Bart van Hoek
uitgever WBOOKS

boek bestellenwww.wbooks.com
ISBN 978-94-625-853-7-9

laatste twee foto’s Team BRUUT tijdens de presentatie van het boek met moderator Nienke de la Rive Box en beton aaien door Martjan Kuit.